O nama

Naša osnovna djelatnost je proizvodnja i distribucija američke borovnice.

Zadruga FRUTURA osnovana je 2019. godine s ciljem da se stručna znanja i višegodišnja iskustva svih članova Zadruge u uzgajanju američke borovnice koncentriraju na jednom mjestu te kao takva budu na raspolaganju Zadruzi kao cjelini. Takvim zajedničkim pristupom smo u mogućnosti postići ujednačenu proizvodnju i nadasve kvalitetniji proizvod. Što je najvažnije, naši kupci i obožavatelji „plavog blaga“ tako dobivaju kvalitetniji proizvod po povoljnijoj cijeni.

Smješteni smo na adresi Distributivnog centra za voće i povrće u Vukovini/Velika Gorica gdje nam je na raspolaganju više tisuća tona najmodernijih hladioničkih kapaciteta kao i hladni prostori za manipulaciju i pripremu. Ta lokacija je idealno smještena s obzirom na lokacije nasada američke borovnice svih članova Zadruge budući da nam omogućuje da naše svježe ubrane borovnice već nakon 1 – 2  sata budu uskladištene u hladnim komorama u Velikoj Gorici. Nadalje, lokacija Distributivnog centra u Velikoj Gorici je praktički na velikom čvorištu mreže autoputeva oko Zagreba tako da je idealna za distribuciju kako unutar Hrvatske tako i prema susjednim zemljama. Neposredna blizina Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) je od presudnog značaja za distribuciju svježih američkih borovnica kupcima na udaljenija odredišta.

Za potrebe sortiranja i pakiranja već su nam u godini osnivanja na raspolaganju moderne sortirne linije iz programa XY a pakirnim linijama KREBECK u mogućnosti smo puniti posudice sukladno raznim željama kupaca.

U godini osnivanja Zadruga raspolaže sa ukupno 10 modernih, potpuno opremljenih, nasada američke borovnice koji se nalaze u krugu od 50 km oko grada Zagreba. Takva rasprostranjenost nasada nam omogućava visoku neovisnost o vremenskim nedaćama sve ćudljivije prirode. Ukupna površina svih nasada prelazi 25 ha na kojima je trenutno posađeno više od 70.000 sadnica američke borovnice.